Poliisin piti valvoa sähköpotkulautailijoita – ratsia peruttiin yllättävästä syystä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpotkulaudat ovat tehneet jälleen paluuta katukuvaan, mutta lautailuintoa on vähentänyt talvinen sää. Takatalvi johti myös sähköpotkulautailijoita koskevan poliisin tehovalvontapäivän peruuntumiseen.

Helsingin poliisi tiedotti maanantaiaamuna valvovansa tiistaina sähköpotkulautailijoita liikenteessä. Tarkoituksena oli kiinnittää huomiota erityisesti liikennesääntöjen noudattamiseen ja siihen, onko kyydissä matkustajia. Poliisi varoitti, että sääntöjen rikkomisesta seuraisi liikennevirhemaksuja.

Poliisi kuitenkin julkaisi päivitetyn tiedotteen jo pian alkuperäisen jälkeen. Tiistaille ennustetun talvisen sään vuoksi valvontatempaus siirtyy toiseen ajankohtaan. Sähköpotkulautoja tuskin näkyy kaduilla erityisen paljon lumisella säällä.

Poliisi kuitenkin valvoo 22. huhtikuuta alkaneella viikolla maanantaista perjantaihin tehostetusti esimerkiksi sähköpotkulautailijoita ja pyöräilijöitä. Valvonta painottuu suojatiesääntöjen noudattamiseen ja yleiseen liikennekäyttäytymiseen.