Amerikkalaisnäyttelijätär myöntää: ”Käytin metamfetamiinia laihduttamiseen”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloista kotoisin oleva näyttelijätär Delta Burke on nyt 67-vuotias diiva. Hänet tunnetaan parhaiten Suzanne Sugarbakerin roolista Designing Women -sarjasta. Burke on kritisoinut viihdeteollisuuden luomia ulkonäköpaineita vuosikymmenten ajan ja hän itse kertoo turvautuneensa äärimmäisiin keinoihin saavuttaakseen hoikan vartalon.

Burkelle muun muassa määrättiin painonpudotuspillereitä näyttelijäkoulun aikana Lontoossa. Hän sai kuitenkin tietää Yhdysvaltoihin palattuaan, että kyseessä oli laiton lääke. Lopulta Delta löysi 80-luvun alkuvuosina henkilön, jolta hän sai Black Beauties -nimistä laihdutuslääkettä. Se periaatteessa ehkäisi nälän tunnetta. Kun sekään ei enää tehonnut ehdotti joku, että hän kokeilisi metamfetamiinia.

– He sanoivat, että minun täytyy jauhaa se ja vetää nenään. En halunnut sniffata sitä, joten laitoin sen karpalomehun sekaan ja join. En syönyt viiteen päivään, Burke kertoo Glamorous Trash -podcastissa ja sanoo, että kukaan ei silloin tiennyt kyseisestä huumeesta mitään.

– He arvostelivat: ”Sinun peppu on liian iso. Jalkasi ovat liian suuret”, ja nyt katsoessani vanhoja valokuviani olin kuin jumalatar.

Lopulta hän joutui eroamaan roolistaan ulkonäköpaineiden vuoksi ja nainen myöntää, miten Hollywood sotki hänen päänsä.