Hätänumeroon alkoi tulvia soittoja äänekkäiden ötököiden ansiosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laulukaskaat ovat hyönteisiä, jotka aiheuttavat pienehköstä koostaan huolimatta voimakasta ääntä. Tänä keväänä Yhdysvalloissa on todistettu harvoin toistuvaa ilmiötä, kun miljardit kaskaat ovat ryömineet maan alta vietettyään piilossa vuosikausia. Se tietää voimakasta meteliä.

Laulukaskaiden esiintulo on johtanut Yhdysvaltojen itärannikolla yllättäviinkin tilanteisiin. 911-hätänumeroon on jopa tulvinut soittoja hyönteisten vuoksi. Paikalliset viranomaiset ovat jo joutuneet tiedottamaan, ettei kaskaiden ääni ole syy työllistää hätäkeskuksia.

– Olemme saaneet useita soittoja metelistä, joka kuulostaa sireeniltä, vinkumiselta tai karjunnalta. Se on kaskaiden aiheuttamaa, Newberryn seriffin laitoksen tiedotteessa kerrottiin.

Kaskasulaumojen aiheuttama meteli voi vastata voimakkuudeltaan jopa suihkumoottorin ääntä. Viranomaiset tiedostavat hyönteisten äänen voivan häiritä ihmisiä. Hätänumeroon soittamiselle ei kuitenkaan ole syytä, sillä kaskaista ei aiheudu todellista vaaraa ihmisille tai lemmikkieläimille.