Kovaotteinen vankilasarja Kylmä rinki saa jatkoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

HBO:n Oz, eli Kylmä rinki -sarjassa seurattiin yhdysvaltalaisen vankilan asukkaiden karua elämää. Aikoinaan sekä kohua aiheuttanut että kiitosta kerännyt sarja on nyt saamassa jatkoa sen alkuperäiseltä luojalta.

Miguel Alvarezia Kylmässä ringissä näytellyt Kirk Acevedo paljasti Twitterissä sarjan luojan Tom Fontanam tehneen Ozin maailmaan sijoittuvan lyhytelokuvan. Zo-nimisen lyhytelokuvan päärooleissa nähdään sarjasta tutut Lee Tergesen ja Dean Winters. Sen on ohjannut Christoph Shrewe, joka on työskennellyt muun muassa Mr. Robot ja Berlin Station -sarjojen parissa.

Zo julkaistaan Yotubessa 1. toukokuuta 2024. Acevedon mukaan tulossa saattaa olla kokonainen uusi Kylmä rinki -televisiosarja, mikäli lyhytelokuvan vastaanotto on hyvä.

Vuosina 1997-2003 tehty Kylmä rinki oli aikoinaan mullistava sarja. Suomessa Nelosella nähty sarja erosi sisältönsä ja elokuvamaisen tyylinsä ansiosta siitä, mitä televisiossa oli vielä 1990-luvun lopulla totuttu näkemään. Se raivasi tietä sarjoille, kuten Sopranos, Sinkkuelämää, The Wire – langalla ja Game of Thrones.