Celine Dion avautui harvinaisesta sairaudestaan: ”Toivon, että löytäisimme jonkin ihmeen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laulaja Celine Dion kärsii harvinaisesti jäykkyysoireyhtymästä. Neurologinen sairaus aiheuttaa esimerkiksi lihasjäykkyyttä, lihasten kouristuksia ja liikkeiden hitautta. Nyt Dion on puhunut avoimesti terveydestään Vogue France -lehden kansikuvajutussa.

– En ole päihittänyt sairautta. Se on edelleen minussa ja tulee aina olemaan. Toivon, että löytäisimme jonkin ihmeen, jonkin tieteellisen tavan parantaa sen. Nyt minun kuitenkin pitää vain elää sen kanssa, Dion avautui.

Laulajan täytyy harrastaa viidesti viikossa fysioterapiaa ja ääniterapiaa. Dionin mukaan hän on yrittänyt olla enää pohtimatta, miksi sairaus iski juuri häneen. Hän kertoo pysyvänsä vahvana perheensä, lastensa sekä faniensa avulla ja olevansa kiitollinen siitä, että hänellä on pääsy osaavien lääkäreiden ja hoitomuotojen pariin.

– Joko treenaan kuin urheilija ja työskentelen rankasti, tai lopetan ja pysyttelen kotona, seison peilin edessä ja laulan itsekseni. Olen päättänyt raataa koko kehollani lääkäritiimini kanssa. Haluan olla paras mahdollinen minä. Päämääräni on päästä näkemään Eiffel-tornin uudelleen, Dion kuvaili.