Kevätsää hemmottelee vappuna – näille alueille luvataan lämpimimpiä ilmoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vapulle luvataan keväistä ja aurinkoista säätä. Forecan mukaan sääennuste vaikuttaa suosivat ulkoilua tiistaina ja keskiviikkona suuressa osassa maata. Yöllä liikkeellä olevien kannattaa tosin varustautua tarpeeksi lämpimin vaattein,

Sää on vielä maanantaina sateinen pohjoisessa, mutta tiistaihin mennessä suuri osa sateista väistyy. Päivälämpötila nousee etelässä 15-19 asteeseen, maan keskiosassa 11-16 asteeseen ja pohjoisessa 2-8 asteeseen. Yöllä lämpötila voi kuitenkin laskea jopa pakkaslukemiin lähes koko maassa.

Sää suosii ulkoilijoita jälleen vapunpäivänä, sillä aurinko paistaa lähes koko maassa. Korkeimmat päivälämpötilat ovat maan etelä- ja länsiosassa, jossa elohopea voi nousta 15-18 asteeseen. Maan itäosassa on 10-16 astetta ja pohjoisessa 3-12 astetta, mutta suuressa osassa Lappiakin pysytään 7-10 asteessa.

Lämpimin ilmamassa väistyy Suomen yltä vapun jälkeen. Lämpötilat viilenevät selvästi vapun lukemista erityisesti maan etelä- ja keskiosassa. Suomen yli liikkuu paikallisia sateita, mutta ennusteen mukaan sää on pääsääntöisesti poutaista.