Instagramiin alaikäisiä suojeleva ominaisuus – sensuroi alastonkuvat

Digi · Tim Isokivi

Instagramissa kokeillaan uusia ominaisuuksia, joiden tarkoituksena on suojella alaikäisiä käyttäjiä. Uusien toimenpiteiden tavoitteena on erityisesti ehkäistä ei-toivottujen alastonkuvien saamista ja sextortionia, eli kuvilla kiristämistä.

Instagramissa kokeiluasteella olevassa ominaisuuksissa yksityisviestien alastonkuvat sensuroidaan automaattisesti alle 18-vuotiaiden käyttäjien kohdalla. Instagramin omistavan teknologiajätti Metan mukaan alastonkuvat tunnistetaan automaattisesti koneoppimiseen pohjaavan teknologian avulla.

– Ominaisuuden tavoitteena on paitsi suojata ihmisiä ei-toivotulta alastomuudelta yksityisviesteissä, myös suojata heitä huijareilta jotka saattavat lähettää alastonkuvia saadakseen ihmiset lähettämään omiaan vastineeksi, Metan tiedotteessa kerrotaan.

Ominaisuus on Metan mukaan päällä oletustilana alle 18-vuotiailla käyttäjillä. Täysi-ikäiset voivat itse päättää, onko alastonkuvat sensuroiva tila päällä vai ei.