Käärmehavainto aiheutti paniikin euroviisukylässä – osoittautuikin aivan muuksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroviisujen valmistelut ovat parhaillaan käynnissä täydellä tohinalla Ruotsin Malmössä. Euroviisukylässä koettiin torstaina yllättävä tilanne, kun joku väitti nähneensä alueella vapaana liikkuneen käärmeen. Lopulta kävi ilmi, että kyse oli toisenlaisesta matelijasta.

Käärmepaniikki sai alkunsa, kun Folkets Parkin viisukylässä työskentelevä vartija kertoi nähneensä käärmeen. Vartija ilmoitti havainnostaan poliisille. Folkets Parkissa toimii matelijakeskus, josta käärmeen pelättiin karanneen.

Folkets Parkin matelijakeskuksen terraariot tarkistettiin, mutta yksikään asukas ei vaikuttanut olevan karkuteillä. Tapahtumat saivat uudenlaisen käänteen matelija-asiantuntijan tarkasteltua havaitusta matelijasta otettuja kuvia. Asiantuntija totesi, että käärmeen sijaan kyseessä on vaaraton vaskitsa.

Vaskitsat sekoitetaan usein käärmeisiin, sillä käärmeiden tavoin niilläkään ei ole raajoja. SVT:n mukaan viisukylän käärmejahti on sittemmin lopetettu.