Sää kylmenee – jopa lumisateet mahdollisia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää jatkuu vaihtelevissa merkeissä. Lyhyen lämpimän jakson jälkeen edessä voi olla jopa pieni takatalven uhka, kun Jäämereltä valuu Suomeen kylmää ilmaa. Forecan mukaan poutainen sää muuttuu viikon mittaan epävakaisemmaksi.

Päivälämpötilat ovat viikon alkupuoliskolla pitkälti 5-10 asteessa, Lapissa paikoin nollan tuntumassa. Tiistaina kylmä pohjoistuuli voimistuu hieman. Maan itä- ja pohjoisosassa voi tulla räntä- tai lumikuuroja.

Torstaina Suomeen saapuu lisää sateita. Sateiden ennustetaan tulevan Pohjanmaalta Länsi-Lappiin ulottuvalla alueella lumena, ja perjantaiaamuna lunta voi sataa myös maan keskiosassa. Päivälämpötila kohoaa kuitenkin torstaina etelässä 10 asteen vaiheille, ja pohjoisessakin 5 asteeseen.

Perjantaina Pohjois-Suomeen virtaa kylmää ilmaa. Lapin lumisateet levittäytyvät lauantaiaamuksi maan itä- ja pohjoisosaan. Viikonlopun kuluessa maan etelä- ja länsiosaan ennustetaan vesi- ja räntäkuuroja, ja pohjoisessa voi sataa myös lunta.