Kajaanilaismiehen tililtä katosi 80 000 euroa – huijarit esiintyvät pankin työntekijöinä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi epäilee pankin turvallisuusasiantuntijana esiintyneen huijarin vieneen kajaanilaisen miehen pankkitililtä yli 80 000 euroa petoksen avulla. Oulun poliisi varoittaa vastaavista tapauksista, joiden tekijät esiintyvät pankkien työntekijöinä.

Huijari oli soittanut kajaanilaismiehelle ja väittänyt, että tämän nimissä oli haettu muille vastaanottajille ohjattuja lainoja. Tekijä oli saanut uhrin kertomaan verkkopankin käyttäjätunnuksensa. Hän oli myös lähettänyt uhrille uskottavan näköisiä viestejä, joiden kautta tämä hyväksyi tekaistujen lainojen estot yksi kerrallaan.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä petoksena. Poliisi muistuttaa, ettei yksikään viranomainen tai pankki kysele verkkopankkitietoja puhelimitse tai sähköpostilla. Rikollisten yhtenä keinona on vedota kiireeseen ja äkilliseen tilanteeseen.

– Huijari uskottelee uhrille, että hänen rahansa ovat vaarassa joutua vääriin käsiin. Hän väittää voivansa estää rahojen siirtämisen jos saa uhrin verkkopankkitunnuksen ja salasanan. Todellisuudessa tämä varoittaja itse pyrkii pääsemään uhrin rahoihin käsiksi ja anastamaan ne, kertoo tiedotteessa rikosylikomisario Janne Koskela.