Eläinsuojan työntekijällä kettumaski – tärkeää orpopentua ruokkiessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Orvoksi jääneiden pienten eläinten hoidossa täytyy toisinaan turvautua erikoisiinkin keinoihin. Yhdysvaltojen Virginiassa toimivan Richmond Wildlief Center -eläinsuojan työntekijöiden tapauksessa tämä tarkoittaa esimerkiksi kettunaamarin päähän pukemista.

Eläinsuojaan toimitettiin taannoin orvoksi jäänyt ketunpoikanen. Sosiaalisessa mediassa julkaistulla videolla eläinsuojan toiminnanjohtaja Melissa Stanley ruokkii poikasta ketuksi naamioituneena. Pentu myös istuu sen emoa muistuttavan pehmolelun päällä.

Eläinsuojan mukaan orvosta ketunpoikasesta huolehtiessa on tärkeää, ettei eläin totu ja kiinny ihmisiin liikaa. Maskin käytön lisäksi työntekijöiden tulee esimerkiksi välttää ihmismäisiä ääniä. Toimenpiteillä halutaan varmistaa, että pentu voidaan vapauttaa myöhemmin takaisin luontoon.

– Tavoitteenamme on vapauttaa eläimet takaisin luontoon. Pyrimme paitsi tarjoamaan niille paremmat mahdollisuudet selviytyä, myös auttaa niitä tunnistamaan oman lajinsa ja lisääntymään luonnossa, Stanley kertoi Associated Press -uutistoimiston mukaan.