Kevään lämpöennätys rikki tiistaina – sää jatkuu kesäisenä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen kuluvan vuoden lämpöennätys meni riikki tiistaina 14. toukokuuta. Lämpöennätys saattaa tosin mennä rikki lähipäivien ainaka vielä useampaan otteeseen. Tiedossa on nimittäin keväisiä ja jopa kesäisiä ilmoja.

Tiistain korkein lämpötila oli kello 15 mennessä Seinäjoen lentoaseman havaintoasemalla mitattu 24,5 astetta. Forecan mukaan 24 asteen raja meni rikki myös Kruunupyyssä. Kankaanpäässä ja Karviassa mitattiin 23,9 astetta sekä Vaasassa 23,8 astetta.

– Tämän viikon aikana vuoden toistaiseksi korkein lämpötila menee todennäköisesti uusiksi useampaan kertaan. Keskiviikkona on yleisesti 18–24 astetta maan eteläosasta paikoin eteläiseen Lappiin asti, ja paikallisesti tällä alueella voidaan mennä helteenkin puolelle eli yli 25 asteeseen, kertoo meteorologi Anna Latvala Forecan sääblogissa.

Yö- ja päivälämpötilojen välillä voi olla paikoin suuriakin eroja. Esimerkiksi tiistain vastaisena yönä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Vaalan Pelson havaintoasemalla mitattiin -1,1 astetta. Tiistaina päivällä samalla havaintoasemalla mitattiin yli 20 plusastetta.