Regina-yhtyeestäkin tunnettu Iisa lopettaa soolouransa – viimeinen keikka joulukuussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosien ajan uraa suomalaisen indiepopin parissa tehnyt Iisa Pajula on kertonut lopettavansa soolouransa. Artisti esiintyy vielä ennen lopettamista kesän festivaalikiertueella ja Tunteilla 2013-2024-juhlakonsertissa Helsingin Savoy -teatterissa 7. joulukuuta.

Iisan mukaan hän ei vielä tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Artisti kertoo työnsä musiikintekijänä ja taiteilijana olevan kesken, eikä hän ole katoamassa minnekään soolouran lopettamisesta huolimatta. Laulajan mukaan artistiuran tekeminen on kuitenkin nykyään taloudellisesti haastavaa Suomessa.

– Tässä artistikokoluokassa toimitaan ammattimaisesti ja kunnianhimoisesti, mutta vääriä kaupallisen kentän mittareita vasten ja jatkuvasti samoista, pienen markkina-alueen pienistä resursseista taistellen, Iisa kertoo tiedotteessa.

Iisa tunnetaan soolouransa lisäksi Regina-yhtyeestä, joka lopetti toimintansa vuonna 2017. Artisti julkaisi soolourallaan viisi albumia joista viimeisin, Hardcore, ilmestyi tänä vuonna. Viimeiseksi jäävän juhlakonsertin liput tulevat myyntiin keskiviikkona 15. toukokuuta Lippupisteessä.