Dyyni-saaga jatkuu pian myös televisiossa – tältä uutuussarja näyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Dyyni-faneja hemmotellaan tänä vuonna toden teolla. Keväällä ensi-iltansa saaneen Dyyni: Osa kaksi -elokuvan lisäksi Frank Herbertin kirjasarjan maailmaan matkataan myös tulevassa tv-sarjassa. Se sijoittuu aikaan 10 000 vuotta ennen Dyyni-elokuvissa nähtyjä tapahtumia.

Dune: Prophecy -sarjassa tutustutaan Dyynissä tärkeässä roolissa olleen Bene Gesserit -sisarkunnan syntyyn. Aikaisemmin Dune: Sisterhood -nimellä tuotannossa olleen sarjan inspiraationa toimii Sisterhood of Dune -romaani, jonka ovat kirjoittaneet Kevin J. Anderson ja Frank Herbertin poika Brian Herbert. Esimakua sarjasta saadaan sen tuoreessa teaser-trailerissa.

Dune: Prophecy alkaa Max-suoratoistopalvelussa eli entisessä HBO Maxissa syksyllä 2024. Dyyni-elokuvasarjan vahvistettiin taannoin saavan tulevaisuudessa myös kolmannen osan. Dyyni: Osa kaksi puolestaan ilmestyy Max-palvelun valikoimiin 21. toukokuuta 2024.