Näin heräät aamulla virkeämpänä – viisi hyvää vinkkiä

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset voivat tuntea itsensä aina aamuisin väsyneiksi. Torkuttaminen tulee aamu-unisille hyvin tutuksi eikä herääminen ilman herätyskelloa tulisi mieleenkään. Nyt Healthista-sivusto paljasti uniasiantuntijoiden antamat vinkit, joiden avulla aamuista voi tehdä hieman virkeämpiä.

1. Älä torkuta Torkuttaminen voi aiheuttaa vielä väsyneemmän olon. Nouse heti ensimmäiseen herätykseen. Herätyskelloon kannattaa myös panostaa ja pitää herätyskellona jotain muuta kuin omaa puhelinta. Optimaalisin ja lempein herätyskello on sellainen, joka herättää ihmisen lisäämällä huoneeseen valoa.

2. Nauti aamukahvistasi Mikäli nautit aamuisin kofeiinipitoista juomaa, oli se sitten kahvia tai teetä, nauti ensimmäisestä kupposesta rauhassa. Ensimmäinen kupillinen on aina se paras ja nostaa vireystasoa eniten.

3. Aamiainen Panosta terveelliseen ja ravintorikkaaseen aamiaiseen, joka pitää pitkään kylläisenä. Mahdollisuuksien mukaan yritä nauttia aamiainen rauhassa.

4. Kylve auringossa Yritä päästä auringonvaloon mahdollisimman pian heräämisestä. Nauti aamukahvistasi kesällä esimerkiksi terassilla tai parvekkeella mikäli sellainen mahdollisuus löytyy. Lyhyt aamukävely raittiissa ilmassa herättää myös mielen ja nostaa vireystasoja.

5. Panosta yöuniin Mene ajoissa nukkumaan. Liian lyhyiksi jääneitä yöunia on vaikeaa pelastaa parhaimmillakaan aamurutiineilla.