Epäilty kaahasi poliisia pakoon Hämeenlinnassa – heitteli esineitä poliisiauton eteen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hämeenlinnassa nähtiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 02 aikaan erikoinen takaa-ajo. Tehtävä sai alkunsa poliisipartion päätettyä pysäyttää ajoneuvon tarkastusta varten. Kuljettaja lähti kiihdyttämään karkuun Valtatie 3:lla nähtyään poliisipartion jäsenten nousevan ulos autosta.

Hämeen poliisin mukaan epäillyn kuljettaman ajoneuvon nopeudeksi mitattiin 172 kilometriä tunnissa 120 km/h nopeusrajoituksen alueella. Takaa-ajo sai erikoisen käänteen epäillyn alettua heittelemään ajoneuvosta erilaisia esineitä takana ajaneen poliisiauton eteen. Yksi esine osui poliisiauton tuulilasiin ja aiheutti siihen.

Epäilty poliisin piikkimattoon Goodmanin tunnelin kohdalla. Hän menetti ajoneuvon hallinnan tunnelin eteläpuolella ja ajautui moottoritien kaiteeseen. Kuljettaja kuitenkin jatkoi karkumatkaa hetken jalan.

Poliisi käytti etälamautinta epäiltyyn. Hänet kuljetettiin Hämeenlinnan poliisivankilaan. 47-vuotiaan miehen epäillään poliisin mukaan syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, vahingontekoon ja virkamiehen vastustamiseen.