Liikennevaloihin neljäs väri? Asiantuntija on tätä mieltä

Autot Digi · Tim Isokivi

Itseohjaavien autojen ja muiden älyajoneuvojen yleistyminen saattaa vaatia muutoksia liikennejärjestelyissä. Liikennevalot ovat pysyneet melko muuttumattomina vuosikymmenten ajan, mutta tulevaisuudessa niitä saatetaan joutua uusimaan.

Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinan yliopistossa toimii ryhmä, joka on perehtynyt liikennevirtojen muutoksiin. Ryhmää johtava apulaisprofessori Ali Hajbabaie ehdottaa, että nykyisiin liikennevaloihin lisättäisiin neljäs valo itseohjaavia ajoneuvoja varten. Neljäs valo voisi olla esimerkiksi valkoinen.

Neljäs valo palaisi, kun tiellä olisi tarpeeksi itseohjaavia autoja. Muu liikenne seuraisi kyseisiä ajoneuvoja, mikä helpottaisi liikenteen sujuvuutta. Associated Press -uutistoimiston mukaan muutos olisi kuitenkin ajankohtainen vasta siinä vaiheessa, kun 40-50 prosenttia liikenteessä olevista autoista olisi itseohjaavia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.