Miljardööri lahjoitti 1 000 dollaria valmistuville – yksi ehto mukana

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Telekommunikaatioalan miljardööri ja toimitusjohtaja Robert Hale Jr. päätti tehdä hyvää ja lahjoitti tuhat dollaria jokaiselle Massachusettsin yliopiston Dartmouthin kampukselta valmistuvalle opiskelijalle. Lahjoitus sisälsi kuitenkin yhden ehdon, jonka mukaan opiskelijoiden tuli antaa puolet saamastaan rahasta eteenpäin.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Hale on tehnyt tällaisen tempauksen. Hän o lahjoittanut rahaa valmistuville opiskelijoille jo neljän vuoden ajan. Hän on joka vuosi valinnut eri yliopiston, jonka valmistuvat opiskelijat hän yllätti tuhannella dollarilla.

Hale kertoi People-lehdelle, että lahjoituksen vaikutuksia on vaikea arvioida, mutta hän on jo saanut kuulla ainakin yhdestä kiitollisesta organisaatiosta, joka sai 500 dollarin lahjoituksen vastavalmistuneelta. Lahjoituksellaan ja siihen sidotulla ehdolla Robert Hale Jr. halusi istuttaa nuoriin aikuisiin filantropian siemenen kun myös he saavat auttaa eteenpäin organisaatiota tai toista henkilöä.