Valtava määrä pankkiautomaatteja vaihtoon ympäri Suomen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on parhaillaan käynnissä satojen pankkiautomaattien vaihtaminen uusiin. Muutoksen taustalla on S-ryhmän tekemä sopimus Otto-automaatteja hallinnoivan Loomis Automatian kanssa. Näin ollen S-ryhmän pankkiautomaatit vaihdetaan Otto- ja TalletusOtto-automaatteihin.

Uusien automaattien asennukset ovat jo alkaneet pääkaupunkiseudulla. Tiedotteen mukaan ne on tarkoitus viedä läpi valtakunnallisesti lähikuukausien aikana. Uudistus lisää Otto- ja TalletusOtto-automaattien määrää sadoilla automaateilla yhteensä noin 1 500 automaattiin.

S-ryhmä teki vuonna 2017 sopimuksen Nokas CMS:n kanssa, minkä seurauksena Otto-automaatit korvattiin S-ryhmän tiloissa Nosto-automaateilla. Yhteistyö Nokas CMS:n kanssa kuitenkin päättyy tänä vuonna. Uudistuksen myötä noin 500 Nosto-automaattia korvataan uusilla automaateilla.

TalletusOtto-automaatteja on jatkossa kahdenlaisia. Kaikissa voi tallettaa seteleitä, ja osassa myös kolikoita. Kolikoita vastaanottavat automaatit on merkitty kolikkovaunuun kiinnitetyllä pyöreällä Kolikko-tunnuksella.