33 vuotta sitten kadonnut lompakko palautettiin omistajalleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nick Chowdhury oli lähdössä kalastamaan Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa vuonna 1991, kun hän päätti laskea lompakkonsa rantakivelle ehkäistääkseen sen putoamisen veteen. Tämä osoittautui huonoksi ideaksi. Lompakko katosi, eikä Chowdhury onnistunut etsinnöistä huolimatta löytämään sitä.

Kadonneen lompakon mysteeri ratkesi toukokuun alussa Chowdhuryn saatua Facebook-viestin Bill Lee -nimiseltä mieheltä. Billin 14-vuotias poika oli löytänyt vanhan lompakon ollessaan itse kalastamassa Comox Marinassa. Jamie ja hänen ystävänsä olivat kaivelleet rantakiviä yhden heistä pudotettua sähkörullalaudan ohjaimen.

– Sanoin kavereilleni: ”Hei tyypit, löysin jonkun lompakon”. Se oli erittäin kulunut. Lompakko oli täynnä reikiä ja vaikeasti avattavissa, Jamie kuvaili.

Lompakon sisältö oli kuitenkin säilynyt hyvin. Chowdhuryn yllätykseksi esimerkiksi hänen henkilöllisyyskorttinsa oli säilynyt ehjänä. Hän sai lopulta lompakkonsa takaisin.

Chowdhury suunnittelee tapauksen inspiroimana matkustavansa Comox Marinaan lastensa kanssa. Comox Valley Record -lehden mukaan hän aikoo jättää tällä kertaa lompakon suosiolla autoonsa mennessään kalastamaan.