Neljä lasta eksyi viemäriputkeen Helsingissä – pelastuslaitos apuun

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pelastuslaitos hälytettiin tiistaina 21. toukokuuta neljän lapsen apuun Pasilassa. Alakouluikäiset lapset olivat päättäneet lähteä seikkailemaan viemäriputkeen, eivätkä he päässeet lopulta ulos omin avuin. Hätäkeskus sai hätäilmoituksen kello 14.38.

Lapset olivat STT:n mukaan menneet viemäriin metsässä sijaitsevan purkuputken kautta. Putki on halkaisijaltaan noin metrin kokoinen. Katumapäälle myöhemmin tulleet lapset eivät palanneet takaisin samaa reittiä, vaan hälyttivät apua.

Pelastuslaitoksen yksikköä avustivat lasten viemärin ulkopuolelle jääneet ystävät. He olivat paikantaneet lapset kohtaan, jossa oli viemärin kansi. Pelastuslaitoksen väki avasi kannen ja laski tikkaat lasten avuksi.

Lapset pääsivät kiipeämään pois viemäristä tikkaiden avulla. Yksikään lapsista ei loukkaantunut viemäriseikkailunsa aikana.