VR nostaa lähijunien lippujen hintoja

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

VR on nostamassa lähiliikenteen lippujen hintoja. VR:n tiedotteen mukaan aikuisen kertalipun hinta nousee keskimäärin 60 senttiä. Uudet hinnat tulevat voimaan maanantaina 3. kesäkuuta. Hinnankorotus koskee lähiliikenteen kerta-, sarja- ja kausilippuja.

Sen sijaan Helsinki-Hyvinkää ja Helsinki-Järvenpää -reittien hinnat pysyvät ennallaan. Myös opiskelija-, eläkeläis- ja muut alennukset säilyvät entisellään. Kesäkuussa voimaan tulevat muutokset vaihtelevat reittien mukaan. Korotuksen seurauksena esimerkiksi Helsinki-Riihimäki -kertalipun hinta nousee lähiliikenteessä 11,10 eurosta 11,50 euroon ja Helsinki-Lahti -lipun hinta 12,70 eurosta 13,90 euroon. Riihimäki-Lahti -lipun hinta nousee lähiliikenteessä 6,60 eurosta 6,90 euroon.

Lipun hinta on reitillä aina sama riippumatta siitä, mihin kellonaikaan sen ostaa ja mihin kellonaikaan matka on. VR:n mukaan hintojen korotusten taustalla on liikenteen tuotantokustannusten nousu.

– Esimerkiksi junien käyttämän sähkön hinta on noussut vuodesta 2019 noin 30 prosenttia. Kausilippujen hintoja ei ole lähiliikenteessä korotettu vuoden 2015 jälkeen, kertoo VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola tiedotteessa.