Tässä päättäjäisviikonlopun sääennuste – hellettä ja ukkosen jyrinää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen saapunut helleaalto pitää otteensa ainakin vielä tämän viikon ajan. Koulujen päättäjäisviikonlopulle on siis luvassa laajalti lämmintä säätä. Juhlijoiden kannattaa kuitenkin varautua myös sade- ja ukkoskuuroihin.

Forecan mukaan 30 asteen rajan rikkoutuminen voi olla mahdollista lähipäivien aikana. Myös öisin on lämmintä. Jopa trooppinen yö, jolloin lämpötila ei laske alle 20 asteen, voi olla mahdollista maan etelä- ja keskiosissa.

Lauantaina 1. kesäkuuta vietetään ylioppilasjuhlia, valmistujaisia ja koulujen päättäjäisiä. Säähän ei näillä näkymin ole tulossa suuria muutoksia. Sadekuurot ovat mahdollisia, mutta niiden tarkkoja esiintymisalueita on hanka ennustaa.

– Lauantaiksi ulkoilmajuhlia suunnittelevien kannattaa varautua iltapäivän sade- ja ukkoskuurojen mahdollisuuteen. Kesäpäiville ominaiset sadekuurot voivat ilmestyä lyhyellä varoitusajalla ja sataa paikallisesti rankastikin, kun taas lähiseudulla sää voi pysyä poutaisena, kertoo meteorologi Joanna Rinne Forecan sääblogissa.