Halsey avautui terveydentilastaan – lupus aiheuttaa monia eri oireita

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Poptähti Halsey on paljastanut uudessa Instagram-päivityksessään olevansa sairas. Hänellä on todettu pääasiassa naisilla esiintyvä reumasairauksiin kuuluva autoimmuunitauti, systeeminen lupus erytematosus.

Taudista käytetään usein suomen kielessä myös nimitystä punahukka. Punahukka oireilee iholla aiheuttaen ihon valoherkkyyttä ja arpeutuvia läiskiä alueille, jotka ovat altistuneet auringonvalolle. Punahukka voi oireilla myös muissa elimissä ja aiheuttaa yleisoireita kuten särkyä, lämmönnousua, nivelkipua sekä väsymystä.

Videolla nähdään miten Halsey on lääkärissä ja häntä hoidetaan välillä myös vuodepotilaana. Halseyn kuullaan sanovan, että hän antaa itselleen vielä kaksi vuotta aikaa olla sairaana. Sen jälkeen hän haluaa 30-vuotiaana syntyä uudelleen terveenä, superseksikkäänä ja olla energisempi.