Suositut nuudelit liian tulisia tanskalaisille – vedettiin myynnistä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessakin suositut Samyang-yhtiön nuudelit ovat osoittautuneet liian tulisiksi tanskalaisille. Tanskan elintarvikeviranomaiset ovat vetäneet pois myynnistä kolme yhtiön nuudelimakua. Viranomaisten mukaan tuotteissa on akuutin myrkytyksen riski korkean kapsaisiinipitoisuuden vuoksi.

Kapsaisiini on yhdiste, joka aiheuttaa chilipaprikoiden tulisuuden. Tanskan elintarvikeviranomaiset ovat kehottaneet kuluttajia hävittämään ostetut tuotteet tai palauttamaan ne ostopaikkaan. Takaisinveto koskee Samyangin Buldak 3x Spicy & Hot Chicken, 2x Spicy & Hot Chicken ja Hot Chicken Stew -nuudeleita.

Samyangin BBC:lle lähettämän tiedotteen mukaan takaisinveto johtui nuudeleiden tulisuudesta eikä tuotteen laadusta. Yhtiön mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun eri puolilla maailmaa myynnissä olevia tuotteita on vedetty myynnistä tulisuuden vuoksi. Samyangin kerrotaan jatkossa seuraavan Tanskan elintarvikesääntelyä tarkemmin.

Samyang on eteläkorealainen elintarvikeyhtiö, joka tunnetaan erityisesti pikanuudeleistaan. Tuotteet ovat suosittuja tulisten ruokien ystävien keskuudessa eri puolilla maailmaa, myös Suomessa.