Neuropsykologi: Taikasienten tehoa lääkkeinä yliarvioitu

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Neuropsykologi Andy Mitchell on käyttänyt yli tuhat tuntia paneutuen psykedeelisiin lääkkeisiin ja on tullut siihen tulokseen, että niitä on ylihyväksytty mielenterveysongelmien parannuskeinona. Hän on perehtynyt 17 aineeseen.

Mitchell on tullut siihen tulokseen, että psykedeelejä, kuten psilobysiinisieniä, ei pidä nähdä ihmelääkkeenä masennuksesta riippuvuuteen. Asiantuntija uskoo, että lääkeyhtiöt osoittavat nyt kiinnostusta aineisiin, jotka lupaavat vapauttaa meidät kaikki kärsimyksestä. Todellisuudessa elämä on toisinaan epämukavaa, eikä pahaa mieltä tule hyödyntää kaupallisiin tarkoituksiin.

– Ja mielestäni psykedeelit ovat viimeisten viiden tai kuuden vuoden aikana alkaneet tuntua eräänlaiselta Disneylandilta, jossa meillä on kaikki nämä erilaiset käyttömahdollisuudet ja jotka ratkaisevat elossa olemisen ongelmat, Cheltenhamin tiedefestivaaleilla puhunut Mitchell sanoi.