Vakuutusyhtiö paljasti matkavahingoista: ”Eniten yli 60-vuotiaille Espanjassa”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat matkustelevaa kansaa, ja kesällä lomailu keskittyy kotimaan lisäksi myös Välimeren rannoille ja Thaimaahan. Pohjola Vakuutuksen tilastojen mukaan vuonna 2023 tapahtui 28 prosenttia enemmän matkavahinkoja kuin vuonna 2022.

Henkilövahinkoja suomalaisille sattuu eniten kotimaan matkoilla, seuraavaksi eniten Espanjassa ja kolmannelta sijalta löytyy kaukokohde Thaimaa. Tyypillisimmin reissussa katoaa tai vahingoittuu puhelin, silmälasit tai tekninen laite, kuten älykello. Erityisesti silmälaseille sattuvien vahinkojen määrä on kasvussa.

– Tilastojen valossa suomalaisen yllättää reissussa todennäköisimmin sairastuminen. Vuodesta 2022 lähtien yleisimmät matkavakuutuksesta korvatut sairastumiset ovat olleet vatsatauti ja ripuli, flunssa sekä korona. Vuodesta 2023 lähtien määrittämätön kuumetauti on ohittanut koronaviruksen yleisimmissä matkasairauksissa, kertoo Pohjola Vakuutuksen henkilövakuuttamisesta vastaava Atte Erkamo.