Juhannusliikenteen ennusteet: Nämä ovat vilkkaimmat ajat

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juhannusliikenne on jälleen käynnistymässä loppuviikosta. Fintrafficin tieliikennekeskuksen ennusteiden mukaan menoliikenne alkaa näkyä teillä jo keskiviikkona 19. kesäkuuta. Tuolloin liikennemäärät alkavat hiljalleen nousta iltaa kohti.

Menoliikenteen vilkkaimmaksi päiväksi ennustetaan torstaita 20. kesäkuuta. Etelä-Suomessa menoliikenne alkaa vilkastumaan kello 11 jälkeen. Liikennemäärät ovat suurimmillaan kello 15 ja 16 välillä, ja liikenne jatkuu vilkkaana kello 19 asti, Pohjois-Suomessa myöhempäänkin.

Liikenne voi vilkkaimpana aikana jonoutua, minkä seurauksena nopeudet laskevat vilkkaimmilla osuuksilla jopa 20-30 km/h. Suurimmat nopeuden alenemat osuvat todennäköisesti valtatielle 4 välille Helsinki-Lusi, valtatielle 5 välille Lusi-Juva, valtatielle 6 välille Loviisa-Utti, valtatielle 9 välille Tampere-Jyväskylä, valtatielle 5 välille Lusi-Mikkeli sekä valtatielle 20 välille Oulu-Pudasjärvi sekä valtatielle 22 välille Oulu-Muhos.

Menoliikenne jatkuu perjantaina 21. kesäkuuta aamulla, ja sen arvioidaan olevan vilkkainta kello 11 ja 15 välillä. Jonoja voi muodostua myös Turun saariston lautoille. Tämä johtuu kahdesta siltatyömaasta Paraisilla.

Paluuliikenne alkaa ennusteiden mukaan vilkastumaan sunnuntaina 23. kesäkuuta aamupäivästä. Se jatkuu Etelä-Suomessa iltaan asti. Liikennemäärät ovat suurimmillaan kello 12 ja 17 välillä.

Paluuliikenne on menoliikennettä vähäisempää. Jonoutuminen ja nopeuden lasku ovat kuitenkin edelleen hetkellisesti mahdollisia. Paluuliikenteen suurimmat nopeuden alentuvat osuvat ennusteen mukaan valtatielle 4 välille Hartola-Lahti, valtatielle 6 välille Kouvola-Loviisa sekä valtatielle 9 välille Orivesi-Tampere.

Fintraffic muistuttaa, että turvalliseen juhannusliikenteeseen kuuluvat matkareitin huolellinen suunnittelu, rauhaisa matkanteko sekä ennen kaikkea levännyt ja tarkkaavainen kuski. Hätäkeskuslaitos on kannustanut autoilijoita lataamaan 112 Suomi -sovelluksen hätä- ja ongelmatilanteiden varalle. Siitä löytyvät muun muassa sijaintiin perustuvat liikennetiedotteet.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.