Poliisi valvoo juhannusliikennettä: ”Huomio kuljettajan ajokykyyn”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juhannusliikenne käynnistyy keskiviikkona ja on vilkkaimmillaan torstaina. Perinteiseen tapaan poliisi suorittaa valvontaa sekä juhannuksen meno- että paluuliikenteessä. Valvonta tapahtuu tunnuksellisilla ja tunnuksettomilla ajoneuvoilla sekä automaattisilla valvontalaitteilla.

Poliisin mukaan valvonnan pääpaino on ajonopeuksissa, ohituksissa ja ajoetäisyyksissä sekä päihdevalvonnassa maalla ja vesillä. Tiedotteessa turha kiire kehotetaan jättämään pois. Ohittelun sijaan kannattaa ottaa rennosti ruuhkissa, säätää ajonopeus muun liikenteen mukaiseksi ja pitää turvavälit.

Juhannusaattona ja -päivänä poliisin ohjelmassa on tehostettua rattijuopumusvalvontaa sekä tien päällä että vesillä. Ajokuntoaan epäileviä kehotetaan siirtämään lähtöä tai sopimaan kuljettajajärjestelyistä. Turvallinen, maltillinen ja vastuullinen käytös liikenteessä varmistaa mukavan ja rauhallisen juhannuksen kaikille.

– Valvonnassa kiinnitetään huomiota kuljettajan ajokykyyn myös sellaisissa tilanteissa, joissa päihtymys selvästi vaikuttaa kuljettajan ajokykyyn, mutta puhalluskokeen perusteella ei epäillä syyllisyyttä rattijuopumukseen. Tieliikennelain mukaan matkanteko voidaan tällaisissa tapauksissa kieltää tai estää, kunnes kuljettajan elimistössä ei enää ole havaittavaa määrää alkoholia, kertoo poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihalllituksesta.