Kuumaa-yhtyeen Ylivoimainen nimensä veroinen – jopa Cha Cha Cha jäi taakse

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikkialan tekijänoikeusjärjestö Teosto on paljastanut Suomen viime vuonna soitetuimmat kappaleet. Vuonna 2023 Suomessa soi eniten Kuumaa-yhtyeen Ylivoimainen. Kappale osoittautui nimensä veroiseksi, sillä se rikkoi 2020-luvun ennätyksen.

Ylivoimainen keräsi vuonna 2023 radiossa, televisiossa ja elävän musiikin esityksissä peräti 13 500 soittokertaa. Kappale päihitti 2020-luvun aikaisempaa ennätystä pidelleen Elastisen ja Jenni Vartiaisen yhteiskappaleen Epäröimättä hetkeekään. Sitä soitettiin noin 12 300 kertaa vuonna 2020.

Suomen radiossa, televisiossa ja elävän musiikin esityksissä eniten soitettujen kappaleiden kärkipäätä hallitsivat muuten ulkomaiset artistit. Viidennelle sijalle nousi kuitenkin Käärijän Cha Cha Cha, kuudennelle Alman Summer Really Hurt Us ja seitsemännelle sijalle Kuumaan Tulipalo.

Käärijän euroviisuhitti oli eniten Suomesta esityskorvauksia kerännyt kappale. Käärijä hallisi myös Suomen Spotify-listan ja Ylen radiokanavien ensimmäisiä sijoja. Ulkomailta eniten esityskertoja saneiden kotimaisten teosten ja kappaleiden kärjessä oli kestosuosikki Daruden Sandstorm.

Soitetuimmat kappaleet Suomessa 2023: radiot, tv ja elävä musiikki:

  1. Kuumaa – Ylivoimainen
  2. Miley Cyrus – Flowers
  3. Lewis Capaldi – Forget Me
  4. Tove Lo – 2 Die 4
  5. Käärijä – Cha Cha Cha
  6. Alma – Summer Really Hurt Us
  7. Kuumaa – Tulipalo
  8. Bebe Rexha – I’m Good (Blue)
  9. Metro Boomin – Creepin’ (feat. The Weeknd and 21 Savage)
  10. Behm & Olavi Uusivirta – Viimeinen tanssi