Algarveen tulossa yksi Portugalin suurimmista ostoskeskuksista

Matkailu · Terhi Piiroinen

Portugalin Portimãoon rakennetaan yksi maan suurimmista ostoskeskuksista. Hanke kulkee nimellä Nova Vila Retail Park. Shoppailutaivasta rakentavan DST Group -yhtiön mukaan kyseessä on yli 20 miljoonan euron investointi, mikä tuo alueelle yli 200 työpaikkaa.

Ostoskeskus tulee olemaan suuri, noin 23.000 neliömetriä. Sen on määrä valmistua vuoden 2025 alkupuolella, Portugal Resident uutisoi. Algarvessa sijaitseva Portimão on tunnettu myös suomalaisten keskuudessa. Siellä sijaitseva Praia da Rochan uimaranta on suosittu matkakohde. Kaupungissa sijaitsee myös Algarven Suomi-Seuran toimisto.

Portugalin alueella asuvat suomalaiset ovat lähinnä eläkeläisiä, jotka nauttivat aurinkoisista aurinkopäivistä ja golfaamisesta. Aluelle tehdään myös lukuisia pakettimatkoja Suomesta. Uusi ostoskeskus osoittaa, että alue laajenee entisestään ja kasvattaa suosiotaan sekä asuinpaikkana että turistikohteena.