Suuren urheilujuhlan tuntua: Lahti hakee hiihdon MM-kilpailuja 2029

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lahden kaupunki, Suomen Hiihtoliitto ja Lahden hiihtoseura ovat tehneet jo vuoden ajan valmistelutöitä, jotta voisivat hakea yhdessä vuoden 2029 hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailuja Lahteen. Nyt haave on toteutumassa.

Suomen Hiihtoliitto ilmoitti välittömästi kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle valmiudestaan allekirjoittaa järjestelysopimus. Kokonaisuudessaan suorien talousvaikutuksien Lahden talousalueelle arvioidaan olevan 40,1 miljoonaa euroa. Lisäksi MM-kilpailuilla on myös poikkeuksellisen merkittäviä sosiaalisia, ekologisia ja imagollisia vaikutuksia.

Kisoilla itsellään on merkittävä työllistävä vaikutus ja esimerkiksi vapaaehtoiselämyksiä tarjotaan yli 3.000 henkilölle. Toteutuessaan kyseessä on koko vuosikymmenen suurin urheilutapahtuma Lahdessa. Lahti on toiminut MM-hiihtojen isäntänä jo seitsemän kertaa, vuosina 1926, 1938, 1958, 1978, 1989, 2001 ja 2017.