Pelaaja vietti Sim Cityn parissa 20 vuotta – saavutti nyt huikean virstanpylvään

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sim City -peleissä pelaajan tehtävänä on rakentaa omaa kaupunkia ja huolehtia sen toimivuudesta eri osa-alueilla. Nyt eräs 20 vuoden ajan Sim City 4 -pelin äärellä viihtynyt pelaaja on rikkonut merkittävän virstanpylvään virtuaalikaupunkinsa kehittämisessä.

Reddit-käyttäjä Haljackeyn Sim City 4 -kaupunki on saavuttanut yli 50 miljoonan asukasluvun. Hän julkaisi videon, jossa seurataan kaupungin kasvua pikkukylästä massiiviseksi miljoonakaupungiksi. Haljackey kertoo lisänneensä peliin modeja, jotka ovat tuoneet kaupungin suunnitteluun ja ylläpitoon lisää realismin tunnetta.

Haljackeyn saavutus keräsi runsaasti hämmästystä ja arvostusta kanssapelaajilta. Vuonna 2003 ilmestyneellä Sim City 4 -pelillä on edelleen oma vannoutunut pelaajakuntansa. Pelisarjan viimeisin virallinen osa on vuonna 2013 ilmestynyt SimCity.