Lääkäri varoittaa englantilaisia ensi lauantaista: ”Sydänkohtauksen riski on ilmeinen”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Englannin ja Sveitsin tulevan jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailun seuraaminen voi olla tappavaa. Johtavan brittilääkärin mukaan Englannin jalkapallojoukkueen fanit vaarantavat sydämensä terveyden, koska ovat niin innostuneita pelistä.

Etenkin fanien turhautuminen jalkapallovalentaja Gareth Southgaten konservatiiviseen pelitaktiikkaan ja siihen liitetty ottelupäivien juominen voivat osoittautua tappavaksi yhdistelmäksi. Lääkäri Dorian Dugmoren mukaan tilanne aiheuttaa aidosti rasitusta sydämelle.

– Mestaruuspelit lisävät fanien negatiivisia tunteita, kuten ahdistusta ja turhautumista, mikä puolestaan nostaa stressitasoa ja sydänriskejä. Syynä on muun muassa Englannin puolustuspeli, joka ei anna katsojille yhtä paljon mielihyvähormoneja kuin esimerkiksi Espanjan pelaama hyökkäyspeli, The Wellness Academyn toimitusjohtaja Dugman kertoi The Sun -sanomalehdelle.