Elastinen

Haastattelut · Stara.fi

Haastattelussa hiphop-stara Elastinen, Fintelligensin puolikas ja Rähinä Records -levy-yhtiön toimitusjohtaja. Mies valotti Stara.fi:lle hiukan Fintelligensin tulevaisuutta ja yhtyeen sooloilua.

Millä mielellä äijä on liikkeellä?

– Kaikki hyvin. Vedetään Uniikin kanssa vähän keittoa. Ollaan hoidettu tämän päivän duunit kunnialla ja nyt ilta jatkuu bileiden merkeissä.

Olet nykyään Rähinä Records -levy-yhtiön toimitusjohtaja. Onko tullut paljon vastuuta, rahakiemuroita ja muuta bisnesjuttua?

– Hienoa on. Oma levy-yhtiö parhaiden kavereiden kanssa, ei oo parempaa. Vuoden ollaan nyt pyöritetty levy-yhtiötä ja todella paljon on tullut vastuuta ja kaikennäköisiä rahakiemuroita, että ei edes uskoisi. Mutta kaikesta on selvitty kunnialla.

Rähinältä on tullut tähän mennessä pari hiphop-kokoelma Pommia, jotka ovat menneet kuin kuumille kiville. Koska saadaan Pommi kolmonen?

– Pommi tulee helmikuun ensimmäinen maanantai. Tai silloin ainakin yritetään saada se pihalle. Aikataulu on pykinyt, kun Kapasiteetti tekee omaa levyään, sit meitä on melkein 20 jätkää, jotka on siinä pommilla ja kaikilla on eri duunit ja eri meiningit. Eiköhän se sieltä kuitenkin pärähdä.

Missäs Iso H luuraa nykyisin. Äijää ei ole hetkeen näkynyt missään?

– Henkka on nykyisin meidän firman studiovastaava, eli tärkeä henkilö. Nyt se nauhoittaa esimerkiksi Kapasiteettiyksikköä. Sit se on miksannut molemmat Pommit. Henkka tekee kaikkea mitä studiolla voi tehdä ja samalla se tekee omaa soololevyään. Sieltä tulee todella hullua kamaa.

Ai Henkalta tulee myös soololevy? Sun soolo oli aivan loistava. Millainen Henkan levystä on tulossa?

– Se on tekemässä sitä jo nyt. Levy yritetään saada vuoden sisällä ulos. Ja se on siis todella hullua matskua. Mä toivon, että koen saman mitä Henkka koki kun kuunneltiin mun levy ensimmäisen kerran.

Henkan soololevy tietää varmasti myös Fintelligensille pitkää taukoa. Mikä on aikataulunne yhtyeen tuotannon kanssa?

– Me yritetään tehdä seuraava levy vuonna 2006. Mä haluaisin tehdä sen jo nyt, mutta Henkalla on vielä toi soololevy tekemättä. Mä haluan että Henkan soolo tehdään ennen seuraavaa Fintelligensin levyä. Mä opin paljon tehdessäni omaa sooloani, ja haluan että Henkka oppii ne samat jutut, ennen Fintelligensin seuraavaa levyä.

Mitä Elastisen tulevaan talveen tulee kuulumaan?

– Duunia, duunia, todella paljon duunia. Mä oon ruvennut vähän dj-hommiin. Pyöritän hiphop-levyjä ja yritän sillä lähtee liikkeelle yritän et pääsisin jonnekin discoihin vääntämään vähän. Sitten Kapasiteettiyksikön markkinointiin menee paljon aikaa.

Dj-keikkojen ja firman käytännön duunien lisäksi Elastinen suuntaa fanien iloksi pian takaisin studioon. Tulossa on nimittäin jo toinen soololevy.

– Ajattelin alkaa tekemään jo toista soololevyä, jos julkaisisi toisen. Itse asiassa olen jo aloittanut sen tekemisen. Joskus keväällä, kun saisi sen julkaistua niin olisi kova juttu. Me kuljetaan vuosissa ja ainoa mitä sä ehdit vuodessa tekemään on musiikki.

Silloin kun ei ole levyn tekoa tai muuta musiikkiin liittyvää meneillään, on aika rentoutua. Mitä Elastinen tekee vapaa-ajallaan?

– Kavereiden kanssa pyörin vaan. Se on hyvin pieni prosentti viikossa, että ehkä kaksi iltaa viikossa pystyy silleen katsoo leffaa ja ottaa ihan chillii. Kun ei mitään tyttöystäviä tai muutakaan ole, niin ei jää vapaa-ajalle aikaa. Mut en mä sitä kaipaakaan. Kaikki mitä sä rakastat ja mitä tekisit muutenkin vapaa-ajalla on duunia.

Jocka Träskbäck







jea