Prinssi Harry ja Meghan Markle luopuvat kuninkaallisuudestaan – kuningatar Elisabet ryhtyi jo toimenpiteisiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittihovin välit ovat olleet kireät siitä lähtien, kun prinssi Harry ilmoitti veljelleen prinssi Williamille kosivansa amerikkalaista näyttelijätär Meghan Marklea vaimokseen. Tämä ei saanut tulevaisuudessa kuninkaaksi tulevan Williamin hyväksyntää. Sussexin herttuapari lähti ikävää ilmapiiriä karkuun Kanadaan kuudeksi viikoksi.

Prinssi Harry ja Meghan Markle eivät sovi pienen Archie-poikansa kanssa brittimuottiin, jossa heidän kuuluisi olla kuninkaallisia velvollisuuksia hoitaessaan. He haluavat toimia ihmisläheisemmin ja rennommin, joten Sussexin herttuapari ilmoitti Kanada-loman jälkeen luopuvansa kuninkaallisesta roolistaan ja jatkavan seniorijäseninä hovissa. He suunnittelevat Kanadaan muuttoa virallisen tiedotteen mukaan.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että pariskunta luopuu Yhdistyneen kuningaskunnan veronmaksajlta kerätyiltä palkkioilta. He joutuvat tulevaisuudessa tienaamaan toimeentulonsa itse. Kuningatar Elisabet, prinssi Charles ja prinssi William ovat kokoontuneet pohtimaan, kuinka Sussexin herttuaparin elämä on tulevaisuudessa taloudellisesti kannattavaa ja mitkä olisivat toimivia ratkaisuja hovin senioriroolissa.

https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9/