Poliisi julistaa perjantaina liikenteen joulurauhan: ”Pois kiire!”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Virallinen joulurauha julistetaan jouluaattona Turussa, mutta tällä viikolla Suomessa julistetaan myös toisenlainen joulurauha. Lapin poliisilaitos, Lapin ELY-keskus ja Liikenneturva julistavat perjantaina 16. joulukuuta liikenteen joulurauhan.

– Kiire pois! Joululiikenne tulee olemaan vilkasta ja siksi on tärkeää noudattaa nopeusrajoituksia, liikennesääntöjä, ajaa kelin mukaisesti ja erityisesti huomioida muut tienkäyttäjät, muistuttaa Lapin poliisilaitoksen ylikomisario Rauno Pätsi tiedotteessa.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Petri Niska korostaa ennakoinnin merkitystä joululiikenteessä. Matkapäivän säätiedotukseen ja ajoreittiin on hyvä tutustua etukäteen. Väsymys voi yllättää kokeneimmankin kuljettajan, joten pidemmillä matkoilla taukojen pitäminen on tärkeää.

Liikenteen joulurauhan julistusta voi seurata omalta kotisohvalta 16. joulukuuta kello 18 järjestäjien some-kanavista ja Rovaniemen joulukalenterista. Julistukseen sisältyvät myös Joulupukin tervehdys ja neuvot joululiikenteeseen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.