Italialaiskokit valmistivat kaikkien aikojen cannolon – pituutta 21 metriä

Ruoka Kirjoittaja: , toimittaja Ilmoita virheestä, Tietoa meistä
Toimitusperiaatteet

Cannolo on italialainen jälkiruokaherkku, joka tarjoillaan tyypillisesti suupalan kokoisena. Taannoin joukko italialaisia kokkeja päätti kuitenkin valmistaa kertaheitolla isomman, ennätyskokoisen cannolon.

---
---

Joukko kokkeja eri puolilta Italiaa kokoontuii sunnuntaina Sisilian Caltanissettaan. He päätyivät valmistamaan 21 metriä ja 43 senttiä pitkän cannolon. Herkkuun käytettiin yhteensä 680 kiloa ricotta-tuorejuustoa.

Tempauksen järjestivät Ristoworld Italia ja jälkiruokien mestariksi kuvailtu kokki Lillo Defraia. Yli 21-metrinen cannolo rikkoi vuonna 2016 tehdyn aikaisemman ennätysleivonnaisen viidellä metrillä. Tuore maailmanennätys odottaa tosin vielä Guinnessin ennätystenkirjan tuomareiden vahvistusta.

Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten , , tai laajemmin aihealueesta Ruoka.