V niin kuin verikosto

Elokuvat · Stara.fi

Alan Mooren maineikkaaseen sarjakuvaan perustuva V niin kuin verikosto jatkaa laadukkaasti sarjakuvien filmatisointeja. Tulevaisuuden totalitaariseen Britanniaan sijoittuvassa toimintaelokuvassa ollaan erittäin ajankohtaisen aiheen päällä.

Terrorismi, diktatuuri ja vastarinta ovat elokuvan kantavia teemoja. Rivien välistä on selvästi havaittavissa suuren luokan sivallus Yhdysvaltojen harjoittaman politiikan suuntaan.

Elokuva kertoo nuoren Eveyn (Natalie Portman) elämästä tulevaisuuden totalitaarisessa yhteiskunnassa. Onnettomien sattumien kautta hän päätyy terroristien puolelle, ja pian totuus yhteiskunnan valtaapitävistä alkaa selvitä hänellekin. Vastarinnan pääjehu, koodinimi V (Hugo Weaving), koulii hänestä kovin keinoin oikeudenmukaisuuden puolesta toimivan vaikuttajan.

Lopulta 5. marraskuuta koittaa ihmiskunnalle uusi päivä. Mutta herääkö Englanti seuraavaan aamuun vapaana vai tyrannin johtamana?

Elokuva antaa totisesti ajattelemisen aihetta. Kyseinen tarina ei voisi olla juurikaan ajankohtaisempi. Tässä on yksi vuoden parhaista käsikirjoituksista, ja se on toivottavasti vahva ehdokas parhaan sovelletun Oscarin saajaksi ensi vuonna.

Sarjakuvien isä Alan Moore on sanoutunut kokonaan irti sarjakuvansa elokuvaversiosta. Hän kielsi tuottajilta jopa nimensä käytön elokuvan lopputeksteissä, sillä hän syyttää tuottajia elokuvan tunnelman vesittämisestä. Siitä huolimatta elokuva on menestys.

Genre: Sci-fi/toiminta (K15)



Ohjaaja: James McTeigue



Pääosissa: Hugo Weaving, Natalie Portman, Stephen Rea, John Hurt



Kesto: 2h 15min



Ensi-ilta: 24.3.2006

Pisteet 4/5