Entinen hovikokki paljasti brittihovin ruokarajoituksia – kuningatar ei sietänyt osaa tuoksuista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valkosipuli, muut sipulit ja voimakkaat aromit olivat kiellettyjä kuningatar Elisabet II:n ruokapöydässä. Entinen hovikokki Darren McGrady työskenteli yli vuosikymmenen ajan kuninkaallisessa keittiössä ja kertoo, että kuningattaren mielestä vahvat tuoksut olivat epäkohteliaita ja etiketin vastaisia.

Prinssi Philip sen sijaan piti mausteista ja valkosipulista, erityisesti omissa illanistujaisissaan. Kuningattaren ruokailutottumukset kuvastivatkin hänen askeettista luonnettaan, jossa ruoka oli tavallista ja vaatimatonta. Luksusruoat, kuten kaviaari tai hummeri, kuuluivat vain virallisiin tilaisuuksiin.

Kuningas Charles toi hoviin lähiruoka-ajattelun. Esimerkiksi sienien poiminta Sandringhamin mailta antoi ripauksen modernia luontoa hovin ruokapöytään. Vieraille ei sen sijaan tehty erikoisannoksia, vaan he saivat tyytyä samaan kuin talon väki, kokki kertoo Mirror-lehdelle.