Tässä se viimein on: Suomalaisen Iron Sky -elokuvan traileri!

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Pitkään ja hartaasti kypsytelty, mustaa huumoria viljelevä suomalainen tieteiselokuva Iron Sky on viimein valmis. Katalien kuunatsien uhosta ja tuhosta kertova eepos sai maailmanensi-iltansa Berlinale-elokuvafestivaaleilla, ja tänään elokuvan traileri on lopulta julkaistu verkossa.

Iron Skyn tekijät hehkuttivat jo etukäteen vuolaasti elokuvansa pääsyä mukaan Berliinin tapahtumaan.

– On upeaa, että vuosikausien työ Iron Skyn kohdalla huipentuu maailmanensi-iltaan juuri Berliinissä. Toivon, että elokuvan fasismin vastainen sanoma saa esityksestä lisää kaikupohjaa, joka avaa ovet kansainväliselle menestykselle. Olen niin ylpeä ja onnellinen tiimin ja elokuvan puolesta, että uhkaan pakahtua. Vuosikausien työ ei mennyt hukkaan, ohjaaja Timo Vuorensola hehkutti taannoin.

Huhtikuun alussa ensi-iltansa saava Iron Sky on suomalaisen elokuvahistorian suurin elokuva. Sen tarina sijoittuu lähitulevaisuuteen, jolloin Kuun pimeällä puolella yli 70 vuotta lymynneet kuunatsit saavat valtaisan UFO-armadansa valmiiksi ja hyökkäävät pahaa-aavistamattoman Maan kimppuun. 7,5 miljoonan euron budjetilla toteutetun tieteiskomedian levitysoikeudet on myyty jo liki 30 maahan, ja uusista aluevaltauksista kuten Pohjois-Amerikasta, Venäjästä ja Intiasta neuvotellaan tiiviisti.

Iron Sky -elokuvan on ohjannut Timo Vuorensola ja sen on käsikirjoittanut Vuorensola yhdessä Michael Kalesnikon kanssa Johanna Sinisalon alkuperäistarinan pohjalta. Elokuvan pääosissa nähdään Christopher Kirby, Julia Dietze, Götz Otto, Peta Sergeant, Udo Kier sekä Stephanie Paul.



Kansainvälisin voimin toteutetun elokuvan päätuottajana toimii suomalainen Blind Spot Pictures ja osatuottajina saksalainen 27 Films Production sekä australialainen New Holland Pictures. Elokuvan levityssopimuksista vastaa Stealth Media Group.