Apple joutuu maksamaan 473.000.000 euron korvaukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin elektroniikkavalmistajiin lukeutuva Apple tunnetaan nykyisin erityisesti Mac-tietokoneistaan ja iPhone-puhelimistaan. Yhtiöllä on ollut perustamisestaan saakka tapana ”lainata” muiden kehittämiä tekniikoita laitteisiinsa ja ohjelmistoihinsa. Nyt nämä patenttivarkaudet ovat koitumassa yhtiölle kalliiksi.

Lukuisten muiden teknologiayhtiöiden tavoin myös suomalainen Nokia käräjöi parhaillaan Applen kanssa ympäri maailmaa patenttiloukkauksistaan. Yksi tällaisista yhtiöistä on Mirror Worlds, jonka kiista on edennyt jo tuomioon saakka. Yhtiö väitti Applen käyttävän kehittämäänsä tekniikkaa laitteissaan. Nyt amerikkalainen tuomioistuin on katsonut yhtiön olleen oikeassa ja määrännyt Applen huimiin korvauksiin. Suomessa asiasta uutisoi Prosessori.

Apple joutuu maksamaan käyttöliittymäänsä ottamistaan tekniikoista peräti 473 miljoonan euron korvaukset. Vireillä on samaan aikaan lukuisia vastaavia oikeudenkäyntejä, joten Applelle tuomio on varsin nolo asia. Pahimmassa tapauksessa jokin tuomioistuimista voi määrätä yhtiön laitteita jopa myyntikieltoon, mikäli pantenttiloukkaukset katsotaan ilmeisiksi.