Nainen tilasi aviomiehensä murhan: ”Helpompaa kuin avioero”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Michiganissa asuva 21-vuotias Julia Merfeld oli saanut miehestään tarpeekseen. Sen sijaan, että hän olisi ottanut avioeron, keksi hän panna asialle palkkamurhaajan. Julia perusteli ideaansa sillä, että aviomiehen kuolema olisi ollut helpompi tapa päästä miehestä eroon.

Nainen ei kuitenkaan tiennyt, että palkkamurhaajana esiintynyt mies oli peitetehtävässä esiintynyt poliisi ja vaimo jäi rysän päältä kiinni kesken murhasuunnitelmia koskeneen tapaamisen. Julian suunnitelmat taltioitiin piilokameralle, ja videolla hän perusteli miehensä murhaamisen hyvinkin seikkaperäisesti.

Julia ei nimittäin tahtonut selitellä eroaan sukulaisille eikä murskata miehen sydäntä. Lisäksi häntä luonnollisestikin houkutteli miehen 400.000 dollarin, eli 312.000 euron henkivakuutus. Tästä summasta hän lupasi palkkamurhaajalle 39.000 euroa.

Julia saattaa kohdata elinkautisen tuomion julmien aikeidensa takia, vaikka hänen miehensä pyysi oikeudelta olla tuomitsematta vaimoaan vankeuteen. Palkkamurhan tilannut nainen saa tuomionsa heinäkuun viimeinen päivä, Gawker uutisoi.