Daddy Dj

Haastattelut · Stara.fiDaddy Dj -kolmikko yllätti positiivisesti, kun tapasin heidät tamperelaisssa yökerhossa. Meininki olikin paljon muuta kuin pelkkää purkkapoppia. Kundit vannovat todellisuudessa kunnon konemusiikin nimeen.

COOLIMPI KUIN USKOTKAAN

Monikansallinen purkkahitti ”Daddy Dj” on saanut monet polvet nousemaan tanssilattialla. Vähintään yhtä moni on kironnut europurkan uutta nousua, kun E-Typekin alkoi liki samaan aikaan suoltaa euro-huttua.

Charly, Jean-Christophe ja kolmikon puhemies David paljastivat omaavansa oikeasti katu-uskottavan taustan konemusan parissa. Daddy Dj:n tunnustettiin olevan vain hauskanpitoa, joka tosin nykyisin takaa kolmikon elannon.

Daddy Dj -jengi alkoi muodostua, kun Jean-Christophe oli opettajana pariisilaisessa äänialan koulussa. David oli vielä silloin hänen oppilaansa, mutta heidän tiensä kohtasivat pian. Samoihin aikoihin kaksikko tutustui Martiniquen paratiisisaarella syntyneeseen Charlyyn ja yhtye oli koossa.

VOIDELTU REMIX-KONEISTO

Sittemmin Daddy Dj:n kolmikko on muodostunut todelliseksi remix-koneistoksi. Jean-Christophe ja Charly ovat vääntäneet uusiksi myös kuuluisan Gigi D’Agostinon tuotantoa. Jean-Christophe miksasi uusiksi ”The Riddle” -kappaleen ja Charly sai iskeä kyntensä kansainväliseen jättihittiin ”Bla, bla, bla”, jonka sinkulta löytyy myös Charlyn ”Mr Manu mix”. Ensinmainittu on tosin saavuttanut nimeä miksaamalla myös Blondien ja Dead or Aliven biisejä.

Viimeaikoina kolmikon työn alla on ollut oman materiaalin lisäksi Suomenkin listoilla komeileva, belgialaisen Lasgon ”Something”. Kappaletta ei olla vielä julkaistu lainkaan Ranskassa ja tulevalta sinkulta löytyykin kaikkien kolmen omat remiksit. Davidin salanimi on ”G-BoX” ja Jean-Christophen ”J&B”.

Työnjako on selvä. David hoitaa electrovaikutteiset versiot, Charly lattariversiot ja Jean-Christophe poppisetit. Ranskalaisia kun ovat, kundeilta löytyy myös oma ”salainnen” ranska-houseprojektinsa. Jo sinkkuja julkaisseen yhtyeen nimeä kundit eivät halunneet paljastaa. Alkaisi pian katu-uskottavuus ropista…

MIKÄ IHMEEN DADDY?

Aiemmin kundit siis väsäsivät erilaisia europopin versioita muille artisteille, mutta pian alkoi pelkästään muille rahan tehtailu riittää. Pojat päättivät yhdistää osaamisensa ja perustivat Daddy Dj:n. Syytä nimeen he eivät tienneet.

– Se on vain nimi, David perustelee. Kysyttäessä kuka on daddy ja kuka dj, dj:n viitta asetetaan Charlyn harteille. Daddyä ei yhtyeessä ole lainkaan, Charly kuitenkin lisää.

Pieneksi projektiksi alunperin tarkoitettu Daddy Dj saikin yhtäkkiä jättimäistä menestystä nimikkokappaleellaan. Biisi on komeillut useiden maiden myynti

– ja tanssilistojen kärjessä. Samaisen sinkun versioita työstettiin yli kaksi kuukautta, mutta pikkutarkka työ kannatti. Pelkästään yhtyeen kotimaassa Ranskassa on myyty jo liki puoli miljoonaa levyä.

Nyttemmin Daddy Dj tekee yhteistyötä mm. Ian van Dahlin kanssa. Dahl on tuottanut oman projektinsa lisäksi mm. Lasgoa ja tehnyt miksaukset Daddy Dj:n seuraavalle sinkulle.

SUOMI EDELLÄKÄVIJÄNÄ

Suomessa miehiä kiinnosti luonnollisesti eniten vaaleat, kauniit naiset. Toiseksi tärkein syy tulla visiitille maahamme oli kotimainen musiikki. David totesikin täkäläisen matskun olevan muuta Eurooppaa reilusti edellä.

Edellisenä päivänä oli hankittu Fu-touristin albumi, joka oli kulunut jo liki puhki. Jengi tosiaan diggaili matskusta. Seuraavan päivän ostoslistalle kuului Bomfunkin tuore albumi. Onpahan ainakin mistä ottaa uusia vaikutteita.

HAUKEA JA KOTIKALJAA

Suomalainen ruokakulttuuri tuli vierailulla myös tutuksi. Keikkajärjestäjät veivät kundeja mm. Hollolan kivikirkkoon ja kunnantupaan. Luonnollisesti myös suomalaista ruokaa tuli maisteltua. Ainakin hauki, ruisleipä ja kotikalja maistuivat kiitettävästi. Ravintoloille tuli tosin hiukan noottia:

– Miksi suomalaisissa ravintoloissa ei saa lainkaan suomalaista ruoka, Jean-Christophe manasi. Menussa on italialaista, meksikolaista ja amerikkalaista, mutta ei lainkaan suomalaista ruokaa.

EI FESTAREILLE SUOMEEN?

Suomen kiertäminen taitaa jäädä tulevaisuudessa aika vähälle. Ensikesän festarikeikat taitavat jäädä mm. Meksikon ja Yhdysvaltojen kiertämisen varjoon, mikäli siellä menestystä saavutetaan. Keskiyön aurinko tosin kiinnosti paljon…

Teksti: Jocka Träskbäck

Uusimmat