BB Salby

Haastattelut · Stara.fiBB Salby, 23-vuotias länsitamperelainen (03 West Side) huligaani on yksi vuoden kovimmista kotimaisista tulokkaista hiphop-rintamalla. Miehen esikoissingle ”Pysy poissa” julkaistiin syyskuun lopussa, mutta jo kesällä se ehti saada suuren suosion hiphop-klubeilla ympäri maata.

Pysy poissa!

Musiikin kanssa teini-ikäisestä saakka tekemisissä ollut BB Salby aloitti dj-keikkailun koulujen ja nuorisotalojen discoista jo 11-vuotiaana. Saman tien mies hurahti rappiin ja suureksi haaveeksi tuli julkaista omaa musiikkia. Nyt tuo haave on toteutunut.

Kouluaikoina BB käytti itseilmaisuun mieluummin nyrkkejään kuin kynäänsä. Alituiseen ongelmissa ollut nuorukainen joutui myös vaihtamaan kouluaan. Harrastuksena oli jo silloin juhliminen ja naiset. Vuonna 2000, armeijan harmaissa, ajatukset palasivat kuitenkin takaisin musiikin pariin ja ensimmäiset riimit alkoivat muodostua.

– Teimme Hillbergin Jonen kanssa oman inttibiisin, joka oli eräänlainen vastine ihan liikaa soitetulle Klamydian Mä lähden himaan -biisille. Nykyisin meidän biisi taitaa soida jo jokaisessa varuskunnassa. Jonen kanssa yhteistyö toimi ja hän on edelleen mukana kuvioissa, toteaa BB Salby.

Pysy poissa, jos haluut pysyy kuvioissa!

Intin jälkeen Jone ja BB alkoivat tehdä musiikkia hieman vakavammassa hengessä ja inttibiisistä saadun hyvän palautteen pohjalta aloitettiin uusien biisien kasaaminen. Pysy poissa -kappale syntyi jo samana vuonna ja sittemmin se on nähnyt monta eri muotoa. Singlenä päätettiin julkaista hieman rankempaa soundia edustava versio.

Ensimmäisen kerran BB Salby nähtiin lavalla kesällä 2002 tamperelaisen Colorado-ravintolan Black Night-klubilla. BB iskeytyi kertalaakista tamperelaisen yleisön tajuntaan ja sittemmin mies on keikkaillut samoilla klubilla useita kertoja.

– Jatkossa lavalla nähdään taustanauhojen sijaan livebändi ja mikrofonin varressa on kolme tyyppiä, eli minun lisäkseni naisvokalisti ja kakkos-MC, BB paljastaa.

Vuosi 2003 toi BB Salbylle paljon. Demojen kautta tuli levytyssopimus, jonka solmimisen jälkeen musiikin teko siirrettiin kotistudiosta Cosmic Studiolle. Loppuvuosi tulee kulumaan tiiviisti tulevan albumin teossa ja keikoilla. Näinä päivinä julkaistaan BB Salbyn toinen single ”Aamu”, jossa coveroidaan Pepe Willbergin klassikkoa. Vokaaliosuuksista vastaa Idols -kisassakin semifinaaleihin päässyt Therese.

Teksti: Jocka Träskbäck

Uusimmat