Antti Tuisku

Haastattelut · Stara.fi

Haastattelussa Suomen komeimmaksi poppariksi Stara.fi:ssä äänestetty Antti Tuisku. Mitä miehen mielessä liikkui Helsingin De Luxe -keikan jälkeen?

(Kuuntele koko haastattelu tästä!)

Sinä olet nyt virallisesti Suomen komein poppari. Miltä tuo titteli tuntuu?

– No, aika hauskalta lähinnä. Onhan tää imartelevaa, mutta en tiedä näytänkö tässä hiki päässä ja tukka pystyssä niin hirveän komealta, mutta hyvä jos joku tykkää.

Sun äskeinen De Luxe -keikka oli aikamoinen puristus. Yli tunnin keikkasetti vaatii varmasti kovaa kuntoa?

– No varsinkin sen jälkeen, kun oon tullut vasta puoli viideltä aamuyöllä edelliseltä keikalta. Kyllä se pikkuisen ottaa voimille, mutta kyllä me ollaan treenattu kovasti ja tuo on niin hauskaa, että se tulee ihan sydämestä. Kyllä mä rakastan tätä mitä nykyisin teen, enkä kenenkään kanssa vaihtaisi paikkaa.

Tämä oli sun ensimmäinen kokonainen keikka Helsingissä. Oliko se siis erityisen tärkeä?

– Musta oli hienoa, että mut otettiin Helsingissä näin hyvin vastaan. Pikkusen jännitti, kun en ole aikaisemmin näin mittavissa puitteissä täällä esiintynytkään. Musta oli hieno nähdä, että jengi tykkäs. Niinkuin sanoin lavallakin, niin yleisö teki nyt Helsingistä mun toisen kodin.

Kuinka sä oot viihtynyt Helsingissä?

– Hyvin oon viihtynyt, ja tää on tosi kaunis kaupunki. Oon saanut täältä jo hyviä ystäviä työpiireistä ja niiden ulkopuoleltakin. Oon aika sopeutuvainen ihminen. Kyllä minä tällä viihdyn ja tää on toinen tärkeä paikka minulle Rovaniemen lisäksi.

Olet Suomen mittapuussa jo supertähti. Onko supertähtenä olemisessa negatiivisia puolia?

– En miä jaksa ajatella niitä. Ne tulee sitten huonoina päivinä, kun ei jaksa tehdä mitään niin silloin saattaa tulle mieleen jotain negatiivisia puolia. Tää on kuitenkin niin hienoa. Pääsen nyt kotiin suihkuun ja vedän kollarit jalkaan. Katson telkkaria ja miettin tätä hetkeä. Se on siistiä.

– Tottakai on negatiivisia puolia, mutta niitähän on joka ikisessä asiassa. Pääasia on että pitää pään kylmänä eikä lähde liihottelemaan ja pitää maalaisjärjen päässä niin ei siinä pääse varmaan tapahtumaan mitään hirveetä.

Mikä on tähteyden positiivisin juttu?

– Yleisesti vaan se, että saan tehdä sitä mitä pienestä pitäen olen halunnut. Kun näen iloisia ilmeitä yleisössä niin se on hienoin juttu.

Keikan aikana lavalla nähtiin lapsuuskuvia ja videoita. Miltä tuntuu esitellä 1.300 ihmisen edessä lapsuuskuviaan?

– Se on omalla tavallaan aika kornia, sitä ei olisi koskaan silloin pienenä uskonut, että joskus pääsisin tuollaiseen tilanteeseen. Siinäkin on suurempi asia se, että saa antaa ihmisille toiveen kipinän, että kuka tahansa pääsee eteenpäin omissa haaveissaan, kun tarpeeksi uskoo.

Mitä haluaisit sanoa ohjeeksi niille, jotka haaveilevat supertähden urasta?

– Lahjakkaat ihmiset kyllä löydetään tavalla tai toisella. Aina pitää muistaa kehittää itseään. Sitä minäkään en ole unohtanut. Tottakai pitää olla myös tyytyväinen itseensä, että se ei saa olla pakkomielteistä se homma.

– Minä en ole vielä millään osa-alueella mikään priima, enkä tiedä tulenko koskaan olemaankaan, mutta pyrin siihen, että pystyn kehittämään itseäni ja parantamaan suorituksiani.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Autolla ajeleminen on meikäläiselle sellanen ykkösjuttu, että nyt kun oon oppinut tuota Helsinkiäkin paremmin niin siellä on hauska hurspailla menemään. Auto on mulle sellanen paikka missä pääsen kuuntelemaan musiikkia ja rauhoittumaan. Kavereiden kanssa vietän myös tosi paljon aikaa. Teen vapaa-ajalla niitä samoja juttuja mitä muutkin tekee.

– Vaikka moni ajattelee, että sillä pojalla ei ole yhtään yksityisyyttä, mutta mulla on ihan se sama yksityisyys mikä on kaikilla muillakin. Pystyn pitämään hauskaa kavereiden kanssa siinä missä muutkin, Antti päättää haastattelun ja kiiruhtaa kotiin rentoutumaan.

Jocka Träskbäck