The Rasmus : Live Letters

DVD · Stara.fi

The Rasmus on edennyt urallaan niin pitkälle, että viimeistään nyt oli aika julkaista yhtyeen DVD. Julkaisu alkaa Gampel Open Air-tapahtumassa kuvatulla kokonaisella keikalla. Videosta huomaa, miten suosittu yhtye todella on maailmalla. Keikka löytyy vieläpä 5.1 surround-äänellä, joten sitä on aika messevä kuunnella kotiteatterissa.

Yleensä bändi-DVD:n paras puoli on mahdollisuus kurkistaa kulissien takaiseen elämään. The Rasmuksen DVD:llä tuota osaa edustaa neljä Special Features -osastolta löytyvää dokumentaarista pätkää, jossa esitellään yhtyeen musiikkivideoiden tekoa kulissien takana. Leppoisaa katsottavaa, mutta aiheesta olisi varmasti saanut pidempiäkin juttuja aikaiseksi.

Muuten tuo Special Features -osasto on jäänyt aika kevyeksi. Mukana on vain bändin haastattelu, jossa kysytään tutut klassiset kliseekysymykset mm. lyriikoista ja levyn nimestä. Olisin odottanut syvällisempää haastattelua ja erityisesti roadmovie-tyylistä keikkamateriaalia, jota tosin päästään katsomaan haastattelun lomassa, tosin vain parin minuutin ajan.

Tosi fanille tässä on kuitenkin ihan mukava paketti suosikkiyhtyeestä. Erityisesti Sveitsin keikkamateriaali on kiinnostavaa ja lukuisia katsomiskertoja kestävää materiaalia. Suuri yleisö jää kuitenkin odottamaan seuraavaa DVD:tä.

Pisteet 3/5