Nimetön – Los sin nombre

DVD · Stara.fi

Monilla tahoilla aiemmin kehuttu ja palkittu elokuva Nimetön lunasti sille asetetut ennakko-odotukset. Leffa on espanjalainen kauhutrilleri, joka on välillä ehkä hieman liian tanakkaakin tavaraa ainakin nuoremmille katsojille.

Heti leffan alussa päästään vauhtiin, kun kaivosta nostetaan kuollut 6-vuotias tyttö, jota on kidutettu ennen kuolemaansa. Kun äidin elämä alkaa palata raiteilleen viisi vuotta myöhemmin, hän saa järkyttävän puhelun. Soittaja on kuollut tytär, joka pyytää äitiä auttamaan…

Leffa perustuu Ramsey Cambellin samannimiseen romaaniin ja se on palkittu useilla fantasiafestareilla. Se on voittanut mm. Puchon Internetonal Film Festivalin ja Fantasporto 2000 -pystit parhaasta ohjauksesta. James Balaguero on siis tehnyt loistavaa työtä. Pystejä on herunut myös Brysselin, Sitgesin ja Melies d´Orin taholta. Turhaan leffaa ei olla tituleerattu mm. Euroopan parhaaksi fantasiaelokuvaksi.

Se statistiikasta. Leffa on hyytävän jännittävä pätkä, jota et välttämättä halua katsoa yksin sateisena syysiltana verhot auki. Varaa pari frendiä ja iiiso kulho ruokaa ja juomaa sohvan nurkalle. Ota myös peitto mukaan, sillä ensi yönä et halua nukkua yksin…

Extroja leffan mukana tuli tyydyttävä määrä. Mukaan oli mahdutettu vakiokamaa, kuten näyttelijäesittelyt ja traileri. Lisäksi levyltä löytyi myös musiikkivideo ja kuvagalleria.

Leffan ääneksi olisi toivonut dvd-kotistereoiden standardia 5.1:stä, mutta toisaalta elokuvaa oli jouheva seurata myös hieman arkisemmalla 2.0 Dolby Digital -soundilla.

Pääosissa: Emma Vilarasau, Karra Elejalde, Tristan Ulloa, Pep t Osar, Jordi Dauler.

Ohjaus: Jaume Balague

Extrat: Näyttelijöiden esittelyt, musiikkivideo, kuvagalleria, traileri.

Kesto: 1h 41min

Pisteet 4/5