Saving Grace -pelastakaa Grace

DVD · Stara.fi

Englannin maaseudulla asuvan Gracen (Brenda Blethyn) aviomies menehtyy ja leskeksi jäänyt puutarhuri saa huomata, että hänelle jäi miehen huonosti menneiden liiketoimien takia noin 3 miljoonan markan velat. Talo on menossa alta ja muutenkin tulevaisuus näyttää huonolta.

Kylän miehet ovat kasvattaneet jo vuosikausia hamppua omiin tarpeisiinsa ja kasvien voidessa huonosti hänen puutarhurinsa Matthew (Craig Ferguson) kutsuu apuun Gracen. Hän haluaakin pelastaa kärsivät kasviparat. Kasvihuoneessaan Grace saa idean, jolla hän voisi päästä veloistaan kertaheitolla.

Näin Gracen kasvihuoneesta tulee marihuanatehdas, jonka superkirkkaat valot valaisevat maaseudun yötä. Kommelluksia sattuu niin kotipuolessa, kuin Lontoossakin, jossa Grace yrittää löytää ostajaa hänen ”tuotteelleen”. Tämän seurauksena perässä ovat pian diilerit, ulosottomies ja poliisit…

Saving Grace on kaikenkaikkiaan todella hauska elokuva ja yllättää monesti anti-brittiläisellä huumorillaan. Liian tiukkapipoisen on turha vaivautua, mutta muille leffa sopii hauskaksi ajankuluksi hyvin.

Dvd-extroja olisi toivonut lisää. Levy sisälsi elokuvan ja trailerin lisäksi vain näyttelijöiden esittelyt. Mukana ei ollut poistettuja kohtauksia eikä ”making of” -ohjelmaa. Siitä huolimatta neljä pistettä.

Pääosissa: Brendan Blethyn, Craig Ferguson, Martin Clunes.

Extrat: Näyttelijöiden esittelyt, traileri

Kesto: 1h 35min

Pisteet 4/5