Shrek 2

DVD · Stara.fi

Ensimmäinen Shrek -elokuva ihastutti ympäri maailmaa. Siitä tuli nopeasti niin aikuisten kuin lastenkin suosikkianimaatio, joten leffan kakkososaa odotettiin myös kovasti, ja se nousi heti ilmestyttyään kaikkien aikojen menestyneimmäksi animaatioksi.

Kuten uudet piiretyt yleensä, Shrek 2 tarjoaa teknisellä puolella jälleen ennennäkemättömän upeaa animaatiota. Tekniikasta ei kuitenkaan sen enempää.

Shrek on siis löytänyt elämänsä rakkauden, Prinsessa Fionan, ja pari elää onnellisena yhdessä. Nyt on tullut aika lähteä tutustumaan prinsessan vanhempiin, Kaukaisen maan kuningaspariin. Anoppien tapaaminen jännittää Shrekiä, ja pian hän saakin huomata jännityksen olleen aiheellista.

Kuningas ei ole tyytyväinen tyttärensä valintaan, ja koko valtakunta kuohuu, kun Shrek astelee prinsessan kumppanina linnaan. Parin onnea varjostavat yhdessä tuumin kuningas, Hyvä Haltijatar ja Prinssi Uljas, josta on kaavailtu tulevaa prinssiä.

He tekevät kaikkensa erottaakseen onnellisen parin toisistaan ja punovat toinen toistaan kierompia juonia. Elävätkö Shrek ja Fiona elämänsä sittenkään onnellisesti loppuun saakka?

Leffa on ensi minuuteista saakka hauska. Eddie Murphy on aasin äänenä jälleen uskomattoman hyvä. Mike ”Austin Powers” Myers toimii Shrekinä. Fionan äänestä vastaa Cameron Diaz ja Saapasjalkakissan latinosoundin takaa löytyy Antonio Banderas. Kissa onkin mukava ja hellyttävä uusi tuttavuus.

Leffassa nähdään ns. cameo-rooleissa paljon tuttuja hahmoja vanhoista sarjakuvista, piirretyistä ja muista tarinoista. Mukana ovat mm. Kolme pientä porsasta, Iso paha susi, Pinoccio. Suosikkisadut saavat siis kyytiä.

Vauhdikas musiikki ansaitsee kiitokset. Leffassa nähdään siis paljon tuttuja hahmoja ja höysteenä paljon hauskoja vitsejä. Tämä raina sopii lapsille ja aikuisille, mutta aikuiset saavat sen vitseistä varmasti lapsia enemmän irti.

DVD:llä on mukana myös hullun hauska ”Far Far Away Idols” -extra kansaisvälistä Idols-formaattia mukaillen. Tuomarina nähdään tietenkin Mr. Idols, eli Simon Fuller. Miten leffan hahmot pärjäävät kisassa?

Genre: Animaatio (S)

Ohjaaja: Andrew Adamson, Kelly Asbury

Pääosissa: Englanniksi: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas. Suomeksi: Samuli Edelmann, Jukka Rasila, Tiina Isohanni, Jarmo Koski, Eeva Eloranta, Mats Långbacka, Heikki Sankari, Kristiina Halttu

Kesto: 1h 34min

Pisteet 5/5